2015 YENİ ARILIK GÖRÜNÜM

2015 YENİ ARILIK GÖRÜNÜM
ARICILIK EMEK İSTER .. ARICILIK ÖZVERİ –SABIR İSTER..BENCE ARICILIK HOBİ İŞİDİR..SEVGİ İŞİDİR..CESARET VE YÜREK İŞİDİR..BENCE ARICILIK DOSTLUKLARI PEKİŞTİRİR..SIRRI ÇÖZÜLMEZ..HER GÜN BİR BİLİNMEYENİ KOYAR ÖNÜMÜZE..BENCE ARICILIK BİLGİ PAYLAŞIMINDAN GEÇER..BİLİNMEYENLER YATIRILIR MASAYA…KONU KONUYU AÇAR..TARTIŞILIR, TARTIŞILIR ….KONU HEP AYNIDIR…ARICILIK…ARICILIK...

7 Kasım 2007 Çarşamba

Bal Sporcular için doğal doping etkisi yapıyor..



ABD'nin Memphis Üniversitesi'nde besin kaynaklarının sporcular üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları balın, tüm enerji veren doğal ve doğal olmayan besinleri geride bırakarak, sporcular üzerinde en etkili ve zararsız doping aracı olduğu bildirdiler.
Araştırmayı yürüten ekipten Dr. Richard Kreider, karbonhidrat içeren tüm diğer besin kaynaklarına oranla balın, sporcuların kaslarını harekete geçirici ve yüksek enerji verici özelliklere sahip olduğunu söyledi. Böylelikle birçok yararı olduğu bilinen balın faydalarına bir yenisi daha eklendi.
Kreider'in araştırmaya ilişkin verdiği bilgilere göre, spor yapmadan önce bal yiyen sporcularda gücün artışı ve kasların çalışması, doğal ve doğal olmayan diğer besinleri kullanan sporcuların performasına göre daha iyi oldu.
Araştırmada, balın sporcuların kan şekerini düzenleyici etkiye sahip tek besin kaynağı olduğu da ortaya çıktı.

Hiç yorum yok: