2015 YENİ ARILIK GÖRÜNÜM

2015 YENİ ARILIK GÖRÜNÜM
ARICILIK EMEK İSTER .. ARICILIK ÖZVERİ –SABIR İSTER..BENCE ARICILIK HOBİ İŞİDİR..SEVGİ İŞİDİR..CESARET VE YÜREK İŞİDİR..BENCE ARICILIK DOSTLUKLARI PEKİŞTİRİR..SIRRI ÇÖZÜLMEZ..HER GÜN BİR BİLİNMEYENİ KOYAR ÖNÜMÜZE..BENCE ARICILIK BİLGİ PAYLAŞIMINDAN GEÇER..BİLİNMEYENLER YATIRILIR MASAYA…KONU KONUYU AÇAR..TARTIŞILIR, TARTIŞILIR ….KONU HEP AYNIDIR…ARICILIK…ARICILIK...

20 Aralık 2007 Perşembe

BALIN BİLEŞİMİ



Balın bileşimi, üretimin yapıldığı yöredeki bitki türlerine ve üretimin yapıldığı zamana göre değişmektedir. Ancak genel ortalama olarak balın %80'i değişik şekerlerden %17'si sudan meydana gelir. Geri kalan %3'lük kısım başta enzimler olmak üzere, balı bal yapan ve balı değerli kılan maddelerden oluşur. Balın bileşimini oluşturan maddelerin % ortalama değerleri aşağıda verilmiştir.
% Su 17.20 Şekerler 79.59 Früktoz (Meyve Şekeri) 38.19 Glikoz (Üzüm Şekeri) 31.28 Sakkaroz (Çay Şekeri) 1.31 Maltoz (Disakkaritler) 7.31 Yüksek Şekerler 1.50 Asitler 0.57 Protein 0.26 Kül 0.17 İz Elementler 2.21 Pigmentler Tat ve Aroma Maddeleri Şeker Alkolleri Teninler Enzimler Vitaminler


Posted by Picasa

Hiç yorum yok: